Πώς διαμορφώνεται η κοινωνική ζωή, η αίσθηση της ασφάλειας και της αυτοπεποίθησης, η εκπαίδευση, η υγεία, τα μελλοντικά σχέδια, οι στόχοι, οι οικογενειακές και οι διαπροσωπικές  σχέσεις στη μετά-κορωνοϊό εποχή;

Με την Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων.

4 Νοεμβρίου 2021

Παρουσίαση/συνειδητοποίηση σημαντικών κλειδιών επιβίωσης, προστασίας και επανεκκίνησης για μια ζωή με ψυχική υγεία, ισορροπία και πρόοδο, που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι γονείς, οι ενήλικες, οι έφηβοι και οι οικογένειες, ώστε να επανέλθει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς, στη μετά-covid-19 εποχή (lockdowns, καταστροφικές φωτιές, πανδημίες κ.ά.). Πώς διαμορφώνεται η κοινωνική ζωή, η εκπαίδευση και τα μελλοντικά σχέδια και πώς εξελίσσονται οι στόχοι και οι οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις στη μετά-κορωνοϊό εποχή; Πώς μπορούμε να κτίσουμε μια ζωή με τις αξίες της αυτογνωσίας, του αυτοσεβασμού, της αυτοπεποίθησης, της πίστης, της αισιόδοξης σκέψης και της δημιουργίας και να τις εμφυσήσουμε στα παιδιά μας;

11 Νοεμβρίου 2021

Κλειδιά επιβίωσης και ωρίμανσης (α’ μέρος): καλλιεργώντας αξίες συναισθηματικής νοημοσύνης EQ. Μέσα από την θεωρία EQ θα δούμε γιατί το EQ μετράει πιο πολύ από το IQ (Dr. Daniel Goleman). Πώς καλλιεργούνται οι EQ αξίες και πώς μπορούν οι γονείς να προετοιμάσουν και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους, ώστε να παραμείνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα ψυχολογικά τραύματα και επιπτώσεις στη ζωή τους, στις προσωπικές και διαπροσωπικές σχέσεις τους και στην ψυχολογική τους ανάπτυξη;

18 Νοεμβρίου 2021

Κλειδιά επιβίωσης και ωρίμανσης (β’ μέρος): αναλύουμε τις αξίες της θεωρίας της ενσυνειδητότητας (mindfulness) (Dr. Jon Kabat-Zinn) και πώς αυτές καλλιεργούνται, ώστε να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα ψυχολογικά τραύματα και επιπτώσεις.

Συνεχίζουμε με τη θεωρία της θετικής ψυχολογίας (inside out revolution) (Dr. Michael Neill) και τη θεωρία του «εδώ και τώρα» (Dr Eckhart Tolle), ώστε να αποκτήσουμε μια πιο θετική θεώρηση του κόσμου και να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα και τα εμπόδια έρχονται πολλές φορές για να μας διδάξουν σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη μας. Με την καλλιέργεια αυτών των τεχνικών και αξιών, που πρέπει αναπτύξουν άμεσα οι γονείς, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι οικογένειες θα ξεπεραστούν πιθανά ψυχικά τραύματα, το χρόνιο άγχος και η αβεβαιότητα και η ζωή τους θα μπει σε μια νέα, πιο αισιόδοξη βάση.

25 Νοεμβρίου 2021

Κλειδιά και τρόποι αυτοφροντίδας (self-care & well being): Φροντίζοντας τον εαυτό μας, τα παιδιά, την οικογένεια και τους οικείους μας αναπτύσσουμε ψυχική και σωματική ανθεκτικότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε δοκιμασία με σωστή κρίση, προσοχή και ψυχραιμία.

Καθορίζουμε τις πρακτικές προτεραιότητες και υιοθετούμε θετική σκέψη και ψυχολογία (θεωρία Dr. Martin Seligman), που θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε τον φόβο και την ανασφάλεια, να ενδυναμώσουμε και να αποκτήσουμε θετικότερη άποψη για τη ζωή. Η καλλιέργεια και η υιοθέτηση θετικών σκέψεων και συναισθημάτων θεωρούνται ότι δρουν ως αντίδοτο στα αρνητικά και βοηθούν τους ανθρώπους να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Επίσης, με αυτόν το τρόπο ενισχύουν την ικανότητά τους για μάθηση και αναπτύσσουν μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα.

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 60€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Κλείστε το εισιτήριό σας

Ημερομηνίες & Ώρα
04-11-18-25/11/2021
18:00 – 20:00

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

εδώ

Μέτρα προστασίας από τον covid-19

Στο πρόγραμμα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον covid-19.

 

 

Τζίνα Γ. Θανοπούλου

 

Ed.M., M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων: RISK & PREVENTION Psychology, ΗGSE: Harvard Graduate School of Education, Έγκριτο Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής ΗCA #01250, Full Member European Counseling Association, ECA #HAC0080, Full Member American Psychology Association, APA #81153384.

Share