Την Τετάρτη, 9/11/2022 πραγματοποιήθηκε μια σημαντική Εκδήλωση με οργάνωση του Υπουργείου Υγείας, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας κας Ζωής Ράπτη και του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Στη εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με γενικό θέμα: “Ψυχική Υγεία και Ζωή Παιδιά,’Eφηβοι. Εθισμός στο Αλκοόλ: Πειρασμός ή Απόδραση;». Η εκδηλώση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας και ακολούθησε η ομιλία του Δρ. Ηλία Τσαβέλλα, Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ.
           
                            
  
Οι Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Σύμβουλοι και Έφηβοι ενημερώθηκαν για τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης εθισμού στο αλκοόλ σε Ψυχολογικό & Σωματικό επίπεδο.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση, απαντήσεις σε ερωτήματα γονέων, εκπαιδευτικών, συμβούλων Ψυχολόγων.
Το ουσιαστικό τελικό μήνυμα ήταν:
“Καλύτερη η Πρόληψη πριν τη Παρέμβαση στους Εθισμούς”
Σημαντικές συμβουλές προς τους γονείς είναι: η σωστή Παρέμβαση, η Ενεργή Επίβλεψη και Επικοινωνία με Ενεργητική Ακρόαση και Εγώ -Μήνυμα των Γονιών με τους Εφήβους.
Οι Γονείς πρέπει να θυμούνται:
«τα ΠΑΙΔΙΑ κάνουν ότι κάνουν οι Γονείς στη ΠΡΑΞΗ και όχι ΜΟΝΟ στα λόγια».
Γονείς, Σύμβουλοι, Δάσκαλοι είμαστε το ζωντανό παράδειγμα Πράξης και Ζωής στη πορεία και το μέλλον παιδιών μας.
  
Ευχαριστώ τη Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη για τη πρόσκληση, το Δήμο Αγίας Παρασκευής, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής για την διοργάνωση και τη φιλοξενία  και ιδιαίτερα όλους τους γονείς, καθηγητές και συμπολίτες και φίλους που ήταν κοντά μας σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση και λάβανε απαντήσεις για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη με έμφαση στα παιδιά και εφήβους.
Στιγμιότυπα από την ομιλία μου:

Share